Os og vores Historie

Mere end 50 år med god mad og glade gæster
Vores historie

God mad siden 1965…

Det hele startede omkring 1965, hvor cafeteriaet blev opført.
Den gang var landevejen ude foran stærkt befærdet, for det var før motorvejen, og vejen var derfor hovedfærdselsåre gennem Jylland: Hovedvej A10.
Og disse slags landevejscafeterier lå som perler på en snor langs A10 ned gennem Jylland – til at betjene sultne forbipasserende,  handelsrejsende og lastbilchauffører.

Den helt præcise dato (det forlyder, at det var omkring 1970) og hvordan det egentlig gik til, at Birgit Nielsen kom til, ja, det svæver lidt i det uvisse.
Men en ting er sikker: – i alle de år, hvor hun huserede på Møllebæk Cafeteria (senere omdøbt til Restaurant Møllebæk),  er der langet tonsvis af mad over disken – god dansk cafeteriamad, hvor man altid kunne få ekstra kartofler og sovs, hvis man var meget sulten.

1980 bliver imidlertid et vendepunkt for Restauranten. Motorvej E45 åbner mellem Horsens og Skanderborg, og de mange daglige biler (og dermed kunder) forsvinder nærmest natten over.
Birgit omdøber derfor til Restaurant Møllebæk og satser fremover på at holde fester og møder for omegnens borgere og virksomheder samt “ud af huset”.
Men konceptet “god mad – og nok af det” beholdte hun. Her blev stadig serveret god dansk mad i tidens ånd og der var altid rigeligt. Mange familier har holdt både deres bryllupper, barnedåb, konfirmationer, runde fødselsdage, sølvbryllupper her – for hos Birgit fik man altid god betjening og god mad uden at det kostede “herregård”.

I 2007 mente Birgit, at nu havde hun aftjent sin værnepligt og Hans Sørensen sprang til og købte ejendommen. 
Hans Sørensen kendte restauranten ualmindelig godt, for han og hans hustru boede ved side af restauranten siden 1972 og de ejede de andre bygninger og ejendomme i nabolaget, hvorfra de bl.a. har drevet  Typehusfabrikken Møllebæk Huse og Køkkenfabrikken Modulia.

Driften af restauranten blev forpagtet ud til Mads Ankjær, der dog søgte nye græsgange i 2012 og Hans Sørensen har derfor siden kørt virksomheden videre med ansat personale til den daglige drift.

Tiden før – og nu

Og her er vi så nu…

Der er løbet meget vand igennem åen siden og noget består og andet forgår.
Bygningerne har haft skiftende ejere og har løbende gennemgået diverse ombygninger og restaureringer, men formålet er stadig det samme – at videreføre ånden og de stolte traditioner om at skabe de bedste rammer for fester og andre begivenheder i området.

I dag er ansat et fagligt dygtigt personale,  der vil gøre sit bedste for at netop DIN fest bliver til et godt og uforglemmeligt minde.

Steffen Schmidt Jensen – køkkenchef

Lars Greve – kok

Berit Iversen – Restaurantschef

Derudover har vi deltidsansatte medarbejdere til at varetage opgaver inden for servering, rengøring og opvask.

“Birgit var kendt vidt og bredt for det gode danske køkken – og der var altid mad nok”
Pia Sørensen

Værdier og visioner

Vores værdier

Vi sætter en ære i at vores gæster skal have en god oplevelse når de holder et arrangement hos os.
For en fest kan ikke gøres om.

Vores kokke tilstræber, at så meget af maden som muligt er hjemmelavet her i køkkenet og ikke bare taget op af en spand eller hældt ud af et glas.
De udvælger friske og gode råvarer og omdanner dem til indbydende og velsmagende mad.

Ligeledes vil vores Restaurantchef sørge for at bordene altid er dækket med smukke stofduge, blomster og stearinlys. Vores serveringspersonale nurser om både værtsparret og deres gæster for at de skal få en god og minderig oplevelse med sig hjem.

Specielle ønsker til menuer (herunder også hensyntagen til f.eks. allergikerne, diabetes og vegetarer) samt til farver og bordopstilling imødegår vi naturligvis i det omfang, som det er os muligt.

Features

Vi tilbyder

jævnligt på menuen

Stegt flæsk, Wienersnitzel, søndagsmiddag

Friske råvarer

Vi samarbejder med lokale leverandører om at få leveret friske råvarer af god kvalitet

Mad der smager

Mad skal smage godt – og der skal være nok af den – punktum

Kreative Kokke

Vores kokke elsker “frie hænder” til at bruge deres kreativitet og fremtrylle nye spændende retter

God Dansk Mad vs "Det fine"

God dansk mad er vores kendetegn.
MEN vi kan altså også det lidt finere – giv vores kokke muligheden, og du vil blive overrasket.

Hjemmebag til kaffen

Boller, kringle, småkager og lagkagebunde – alt  er hjemmebagt – og det kan smages  !